Цветни моменти и приче уз њих

Реших да цртам необичне цветиће те замолих своју ћерку да им да називе. Пошто их је понаособ крстила, ја реших да допишем пар реченица уз сваки од њих.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

На рођењу су ми дали име Уснула. Када сам довољно порасла да могу да разумем како име ипак одређује особу, прозвала сам себе Ласта. Зато што моје латице местимично потсећају на перца ластавичјих крила, и зато што често сањам да летим. Иако моје корење дубоко пребива под земљом, ја сам Уснула Ласта. Може и Ласта Уснула јер код мог имена није битан неки нарочити ред.

 

     Био је немиран дечак. И његова коса је такође одавала његов неспутан карактер и слободу којом се играо са ветровима. Није долазило у обзир да му се ошишају коврџе јер то више не би био он. Ипак, видимо да је неко покушао да их обликује. Тада је ветар нагло престао да дува. И гле! Чупавково лишће поче да се свија у таласиће који ће сигурно постати локне. Њима је Чупавко одлазеће фијуке ветра грабио у своје срце. Да би их тамо чувао. Да би живео. Да не увене.

 

     „Овако је изгледала моја жеља када сам се удавала“, рекла је једном једна мама, мама шесторо деце, када се у једном посебном тренутку радости и сете, исповедала својој мами коју је одувек звала Вила Ла.

 

Тим, там, там. Бум, бум.Там, бум, там. Бум, там, бум.Бум, там, там. Бум, там, там.Бум, там. Бум, там. Бум. Уф. Бум. Мамааааа!

 

Знаш ли зашто ме зову Ана? Изговори моје име, али шапатом, најтишим шапатом, нежно, веома нежно, и знаћеш.

 

Певам песму нову, у новој радости, и чини ми се да је певам на сав глас. А није тако. Песма је моја тиха, натопљена весељем, поуљена и мирисна, али тиха, јако тиха. И баш је у томе њена сила. Што зове многе. Што многе привлачи. И многе на крају научи шта значи кад се каже да мед и млеко тече са усана.

 

Не нарочито лепа. Не, нисам. Нити нарочито дотерана. Не претерано упадљива, нити савршено обликована. Али несвакидашња. Зато што је у мојој утроби увек семе новог живота. Трудна сам и сад. И ускоро ћу донети на свет своје ново дете. Зато постојим: да би непрестано рађала.

Advertisements

6 thoughts on “Цветни моменти и приче уз њих

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s