„Važno je da si Suzi“

Suzi će noćas da putuje brodom. Dugo se sprema u kupatilu. Koristi mleka, puder i so. Oblači korset i razmišlja: „Kakav je Mesec bio pre? Kakav je Mesec?“ I liju joj suze niz obraze. Suzi navlači čarape. Polako namešta čipku. Stavlja parfem na pupak. Kap klizi. Suzi žmuri. Oblači haljinu – usku, crnu, udobnu. Obuva cipele. One! Drhti. Ujeda usnu. I liju joj suze. Peckaju bradu. Stežu grlenu kost. Ide kod dece, da ih poljubi. Spavaju. I izlazi. Ide na brod. Da zabaci glavu i izgovori reč. Vodiće ljubav sa Mesecom. Ječaće. Klečaće. Kliziće. Brodom. Širokom rekom. Što odnosi… što vuče na dno… što zove, zove, govori: „Važno je da si Suzi“, sve dok ne zaboravi ko je i dok ne zaspi u jednom kratkom trenutku večnosti. Suzi će noćas da putuje…

 

20 Comments

  1. Naravno da mi ne smeta… možda bih zauvek propustila da je pročitam. Jako mi se svidela ali ja ne vidim sličnost osim, možda, u tome što se obe osećaju nesrećno. Bar na prvi pogled. Jer Suzi nije nesrećna. Ona je uplašena. Pomalo. Ali nije pobegla na brod. To je naprosto mesto koje se ukazalo da na njemu vodi ljubav. Uprkos riziku da će upasti u reku i udaviti se. Za tvoju priču imaš veliki lajk. A uskoro ću je iskomentarisati, ali kod tebe. Hvala ti.

   1. Ne brine mene „nesrećnost“, to je samo kriza koja nam pomaže da rastemo, da se menjamo. Neko je prebrodi neko ne. Neko se plaši i strah ga ukopa. Moja Suzi se ne plaši, njoj jeste teško, ali radi ono što mora. Mogla je da bude i na brodu sa tvojom Suzi 😉
    Nadam se da će tvoja Suzi prevladati strah i uživati 🙂

  1. Zašto? Pa da bi videla kako bi bilo da se više nikada ne vrati. Inače, suze koje liju niz Suzino lice… nisu baš one obične… čak kao ni da nisu njene. Pročitaj komentar koji je postavio Bornaija i imaćeš odgovor.

 1. Suzi će noćas da putuje… tamo gde Mesec spava, i vidjet će da se Mesec nije promenio, da je Mesec veran, ali da ima svoje mene i svoje vreme.
  I neće zaspati. Samo će se odmoriti. I bit će opet pomalo razmažena i samosvesna i – kao i uvek – lepa.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.